Referat från Prologen, Snö&Tö Rullskidtour 2018

Johannes Forslund Rullskidor Leave a Comment

Rullskidtouren tjyvstartade på lördagen den 5 maj med en prolog på 10 km med individuell start. 37 åkare var på plats i Täby Kyrkby. På damsidan var det en hård kamp om pallplatserna där Lisa K Svensson, Åsarna IK, stakade in på en 1 plats med tiden 27:20.1. På andra plats kom Elin McCallan, Stockholms RK, 27:38.8 och som god trea kom Sanna Andersson, Stockholms RK, 30:41.4.

På Herrsidan var det som vanligt en stark trio som slogs om pallplatserna. Jonas Böhlmark, Nacka-Värmdö SK, drog längsta strået och vann med 23:06.5, hela 17.6 sekunder före Carl Troedsson, Stockholms RK,  som i sin tur var 34.4 sekunder före trean Claes Steimert, Mälarö SK. Alla som ställde upp i prologen erhöll 30 bonussekunder till tourens total tid. De sex första på dam och herrsidan samlade även på sig bonussekunder, se alla utdelade bonussekunder här: https://goo.gl/eLY7z2

Värt att notera är att Måns Skoglund, 16 år gammal åkte sträckan 1 timme tidigare på ungdomsklassen på 24:12.2. Med den tiden hade han placerats sig på 4:e plats i H21. Han tilldelades ett extra pris för hans fantastiska insats. Här har Täby IS en kommande stjärna i framtiden.

Hela resultatlistan hittar du här: https://goo.gl/BZkkPk

På lördagen den 9 juni går första deltävlingen i Norrtälje.  Rullskidgalejet som även är Upplands DM, som genomförs i Roslagen,  där de redan ifjol bjöd på en underbar sträcka på 47 km. Det är Ok Roslagen tillsammans med Roslagenbro IF som står som arrangör och man anmäler sig till tävlingen via deras hemsida här: https://goo.gl/H5jEcD

Värt att notera är att Team Serneke ställer upp med sina bästa åkare Med Bob Impola i spetsen. Här får våra lokala åkare från Uppland och Stockholm något att bita i.

Vi hoppas på rekordantal med antal startande på första deltävlingen och ser fram emot en spännande tävling.

Övriga deltävlingar är:

SkoklosterRullen söndagen, den 3 september

Gålörullen söndagen, den 7 oktober.

Nytt för i år är att det kommer delas ut priser till de tre bästa som har deltagit på samtliga deltävlingar i D&H21, D&H40, D&H50 samt D&H60.

Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som har skänkt priser:

Elpex, Swenor, Skigo, SWIX, Fischer, Saucony, Alpina, Craft, Falke, BLIZ, Lillsport och Snö & Tö.

Läs mer om touren här: https://snoochto.se/rullskidstour/

Med vänliga hälsningar

Michael & Johannes, Snö & Tö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *