Sommarförvaring av dina längdskidor

Johannes ForslundUncategorized

Skyddsvallning av längdskidor

Det är viktigt att man skyddsvallar sina längdskidor innan man ställer undan dom för säsongen. Utan skyddsvalla torkar belaget och du får ett sämre glid samt att skidorna behöver slipas om. 

Våren är snart här och för er som åkt färdigt för säsongen rekommenderar vi följande:

  • Tvätta rent fästzonerna med vallaväck och glidzoner med glidwax rengöring. 

”OBS” Viktigt att få bort allt smuts som fastnat under skidorna och att man inte vallar in smuts i belaget.

  • Borsta glidytorna med tagel och stål som ligger på belaget och rengör hela skidan med glidwax rengöring.
  • Värm in mjuk glidvalla och varmsickla bort vallan 1-3 ggr. tills skidan är fri från smuts.
  • Värm in ett lager mjuk glidvalla på glidzonerna. Låt stå med paraffinet kvar över sommaren. Inte sickla & borsta. När sedan nästa vintersäsong är på g, är det bara att sickla av & borsta.

”OBS” Lägg inte Glidvalla på fästzonerna. 

För er som vill ha hjälp. Kom in med skidorna till butiken så hjälper vi självfallet till.

Föreläsning “Så får du snabbast skidor i ditt startled”

Johannes ForslundUncategorizedLeave a Comment

Välkommen till en av vinterns mest spännande föreläsningar.
För dig som vill ha de snabbaste skidorna på kommande tävlingar, såsom seedningsloppet eller lopp under vasaloppsveckan. Michael kommer att bjuda på alla detaljer, hemligheter & arbetssätt. Med allt från handplockade skidor, spann, mätning av glidzoner, nya korta zoner för fästvalla. Val av bäst struktur när du slipar dina skidor, glidvalla som är snabb och håller längre. Hur man vallar glid och fästvalla för kanonfäste och grymt glid. Hur man bearbetar sina skidor för bästa glid.  Vikten av att aktivt testa skidor & för att sedan välja rätt par i rätt före, Michael berättar om sina erfarenheter & tips. Och mycke mer skidnörderier under kvällen.
Begränsat till 30platser.
Så anmäl dig redan idag:

5 TIPS TILL DIG MED VALLNINGSFRIA SKIDOR

Johannes ForslundLängdskidorLeave a Comment

Skönt att slippa fästvallan? eller hur?

Men vissa saker är bra att tänka på när du åker på vallningsfria skidor. Så här kommer våra 5 bästa tips till dig med vallningsfria skidor.

1. Håll skinnet rent

Smuts & fästvalla hamnar gärna på ditt skin. Så första tipset är att hålla skinnet rent. De gör du enklast med Swix Skin Cleaner. Enkel att spruta på och torka bort smutsen med. Använd inte vallaväck då det kan lösa upp skinnets lim.

2. Flytta bindningen

Olika typer av spår & förhållanden gör att du behöver anpassa din position på skidan för att få det optimala fästet/glidet för dagen. Genom att flytta bindningen framåt får du ett bättre fäste & flytta bindningen bakåt ett bättre glid. En stor nyhet denna säsong är den flyttbara Rottefella MOVE, med den kan du flytta bindningen utan att ens ta av dig skidorna.

3. Trimma skinnet

I övergångszonen från glidyta till skin, kan övergången bli hård. För att få en mjukare övergångszon kan man trimma ner skinnet i fram & bak. Antingen kan man raka eller sickla skinnet. Något vi gör väldigt ofta åt kunder & gärna hjälper dig med.

4. Byt skin

Är ditt skin utslitet & du börjar få problem med fästet? Byt skinnet till ett nytt. Vi har skin till alla modeller & märken. Och hjälper såklart gärna till och byter ut skinnet åt dig.

5. Impregnera skinnet

För att få bättre glid & fäste rekommenderar vi även att du “impregnerar” skinnet med paraffin eller Swix Skin Care. Det förhindrar även att det skulle bildas iskristaller i skinnet.

Det är våra 5 bästa tips för dig med vallningsfria skidor.

Läs mer längd relaterade artiklar på vår blogg: https://snoochto.se/blogg/

Fischer Twin Skin Vallningsfritt

Johannes ForslundUncategorizedLeave a Comment

TWIN SKIN – ALWAYS BETTER TOGETHER

Fischer Twin Skin-flottan har några anmärkningsvärda nya medlemmar. Från den nya toppmodellen Twin Skin Speedmax med sin worldcup prestanda, till lättviktaren Twin Ski Carbon, och vidare till Twin Skin Carbon Junior för morgondagens stjärnor. Har Fischer absolut skin med i spelet.

Klicka här & se alla Twin Skin modeller

UNIK

Vad är det som gör Twin Skin så speciellt? Som namnet föreslår handlar det om två separata hudremsor som ligger omlott med varierande djup för ett jämnt och balanserat glid. 100 % Mohair skinn säkerställer att du kan lita på bra fäste. Särskilt i hårda och isiga förhållanden. Tack vare den unika beläggningen på remsorna är fuktabsorberingen och efterföljande isbildning minimerad.

BÄSTA UTRUSTNINGEN MED INDIVIDUELL INSTÄLLNING

Eftersom hudremsornas längd inte kan anpassas efter underlaget, som man kan göra med vanlig fästvalla. Är bindningens position viktig, du kan lätt justera bindningen utan verktyg för att få rätt inställningen efter underlaget. Framåt för mer fäste och bakåt för bättre glid.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TTqtY6OYm7A[/embedyt]

Rottefella MOVE Switch – Det självklara valet vid köp av vallningsfria längdskidor

Johannes ForslundLängdskidorLeave a Comment

Flytta bindningen i farten.

Med nya Rottefella MOVE Switch kan du flytta bindningen utan att ens kliva ur spåret. Vrid den röda knappen medsols för att flytta bindningen framåt & få bättre fäste. Vrid den röda knappen motsols för att flytta bindningen bakåt & få bättre glid.

Oavsett märke eller modell så finns det en Rottefella MOVE Switch lösning. Dubbelstak? flytta längst bak. Hårt kuperad bana? flytta längst fram & börja klättringen 🙂

Klicka här för att läsa mer & köpa ditt ex idag!

Black Friday Sale

Johannes ForslundUncategorizedLeave a Comment

Black Friday Sale

Black friday rea från fredagen den 23/11 till söndag 25/11. Varmt välkommen till butiken för att ta del av alla kampanjer. Mer info om kampanjerna kommer löpandes publiceras på våra sociala medier & nyhetsbrev.

Får du inte våra nyhetsbrev?

Signa upp dig här: https://mailchi.mp/snoochto/nyhetsbrev

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/snoochto.se/

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/snoochto.se/