5 TIPS TILL DIG MED VALLNINGSFRIA SKIDOR

Johannes Forslund Längdskidor Leave a Comment

Skönt att slippa fästvallan? eller hur?

Men vissa saker är bra att tänka på när du åker på vallningsfria skidor. Så här kommer våra 5 bästa tips till dig med vallningsfria skidor.

1. Håll skinnet rent

Smuts & fästvalla hamnar gärna på ditt skin. Så första tipset är att hålla skinnet rent. De gör du enklast med Swix Skin Cleaner. Enkel att spruta på och torka bort smutsen med. Använd inte vallaväck då det kan lösa upp skinnets lim.

2. Flytta bindningen

Olika typer av spår & förhållanden gör att du behöver anpassa din position på skidan för att få det optimala fästet/glidet för dagen. Genom att flytta bindningen framåt får du ett bättre fäste & flytta bindningen bakåt ett bättre glid. En stor nyhet denna säsong är den flyttbara Rottefella MOVE, med den kan du flytta bindningen utan att ens ta av dig skidorna.

3. Trimma skinnet

I övergångszonen från glidyta till skin, kan övergången bli hård. För att få en mjukare övergångszon kan man trimma ner skinnet i fram & bak. Antingen kan man raka eller sickla skinnet. Något vi gör väldigt ofta åt kunder & gärna hjälper dig med.

4. Byt skin

Är ditt skin utslitet & du börjar få problem med fästet? Byt skinnet till ett nytt. Vi har skin till alla modeller & märken. Och hjälper såklart gärna till och byter ut skinnet åt dig.

5. Impregnera skinnet

För att få bättre glid & fäste rekommenderar vi även att du “impregnerar” skinnet med paraffin eller Swix Skin Care. Det förhindrar även att det skulle bildas iskristaller i skinnet.

Det är våra 5 bästa tips för dig med vallningsfria skidor.

Läs mer längd relaterade artiklar på vår blogg: https://snoochto.se/blogg/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *